Odobreno 6.319.650,00 dinara bespovratnih sredstava za privrednike kolubarskog okruga, po pozivima ministarstva finansija i privrede i nacionalne agencije za regionalni razvoj.

Po konkursima Ministarstva finansija i privrede i Nacionalne agencije za regionalni razvoj, namenjenih sektoru malih i srednjih preduzeća koji su se  realizovali preko regionalnih razvojnih agencija odobrena su sredstva za 14 firmi iz kolubarskog okruga u ukupnom iznosu od 6.319.650,00 dinara.
Agencija za regionalni razvoj opština Kolubarskog okruga – ARROKO, je aktivno promovisala ove mere i pružala komletnu tehničku pomoć privrednicima, od pružanja informacija, preko pripreme potrebne dokumentacije i prijema prijava. Polovini firmi, koje su koristile besplatne usluge Agencije prilikom pripreme dokumentacije, su odobrena sredstva. Sredstva su odobrena za unapređenje poslovanja u skladu sa zahtevom međunarodnih standarda poslovanja, izradu i implementaciju specijalizovanih softvera i poboljšanje postojećih i razvoj novih proizvoda.  

 

USPEŠAN NASTUP NA OSMOM SAJMU ŠLjIVE U OSEČINI
Agencija za regionalni razvoj opština Kolubarskog okruga, je  organizovala zajednički nastup, za prerađivače i proizvođače proizvoda od šljive iz opština Lajkovac i Mionica, na osmom Sajmu šljive u Osečini. Sajam je trajao od 30.08. do 01.09.2013. godine. Takođe, u okviru sajamskog programa u subotu 31. avgusta Agencija je održala promociju mera podrške MSPP sektoru.
U saradnji sa opštinama Lajkovac i Mionica, u petak 30. avgusta organizovana je i jednodnevna poseta sajmu  proizvođača šljive iz ovih opština.

Copyright © 2013. Arroko. Veb dizajn: Dejan Beljić