Poseta japanskih stručnjaka Arroko-uU četvrtak 17. i u petak 18. oktobra 2013. godine, „Agenciju za regionalni razvoj opština Kolubarskog okruga“ - ARROKO iz Lajkovca posetili su  japanski eksperti za sektor malih i srednjih preduzeća kako bi u ta dva dana zajednički obišli preduzeća iz Kolubarskog okruga koja učestvuju u  Programu mentoring za 100 malih i srednjih preduzeća u Srbiji, koji ARROKO  realizuje   u saradnji sa Nacionalnom agencijom za regionalni razvoj.

Japanska vlada u saradnji sa Japanskom agencijom za strana ulaganja (JICA), već treću godinu za redoma finansira ovaj program  koji  ima za cilj da unapredi poslovanje preduzeća koje će rezultirati  rastom prometa, profita i broja zaposlenih.

Poseta japanskih stručnjaka Arroko-u

ARROKO prvi put ove godine realizuje ovaj program, preko dvoje zaposlenih koji su prošli obuke i sertifikovani su za pružanje mentoring usluga. Šest firmi iz Kolubarskog okruga će dobiti besplatne usluge mentora i japanskih konsultanata do kraja ove godine.

Mentoring se realizuje kroz  tri faze. U prvoj fazi se dijagnostikuje stanje u kome se preduzeće nalazi i definišu se problemi. U drugoj fazi se predlažu rešenja problema i izrađuju akcioni planovi za njihovu realizaciju, a u trećoj fazi se prati realizacija definisanih akcionih planova.

 

Copyright © 2013. Arroko. Veb dizajn: Dejan Beljić