Obaveštavamo vas da će EBRD BAS program u Srbiji u saradnji sa „Eve“ Udruženjem poslovnih žena kolubarskog i mačvanskog okruga održati dvodnevnu obuku za žene preduzetnice u petak i subotu, 7. i 8. marta 2014. godine. Obuka će se održati u prostorijama Univerziteta Singidunum u Valjevu, Ul. Železnička 5.Rok za prijavljivanje je 28. februar 2014. godine
Više informacija o samoj obuci, kao i o načinu direktnog prijavljivanja pročitajte u Pozivu koji se nalazi u prilogu ili kontaktirajte predsednicu Eve udruženja, gđu Ljubicu Marković na telefon: 064/8216613 ili e-mail : Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
 
Neke od tema koje će biti obrađene na obuci su:
 
- Kuća - posao. Kako uskladiti privatno i vreme na sopstvenom poslu, imajući u vidu da preduzetnice nemaju fiksno radno vreme? Zašto je bitno odvojiti finansije porodice od finansija firme?
- Gde si se uputila? Zašto biti „sam svoj gazda“? Da li je ideja koja je interesantna preduzetnici interesantna i tržištu? Ko su konkurenti, a ko partneri?
- Šta me razlikuje od drugih? Šta je proizvod/usluga? Kako da vas tržište prepozna na način koji želite? Kako se promovisati?
- Posla ima, para nema. Zašto voditi finansijsku evidenciju, čak i kada to nije zakonska obaveza? Zašto propadnu oni koji ne razlikuju prihod i tok gotovine? Kako da znam koliko me proizvod/usluga košta, a koliko zarađujem?
- Kako da idem brže? Za dobru ideju novac nikada nije problem, zar ne? Ko sve može da podrži vaš biznis? Ko može da vas finansira jeftinije od drugih i da li povoljno finansiranje znači i više obaveza?
- Ljudi su sve. Zašto je biznis iznad svega odnos sa ljudima? Zašto je lično usavršavanje i usavršavanje saradnika uslov opstanka? Ko sve može da pomogne savetima?
- Čudna šuma propisa. Propisi  mogu biti komplikovani, ali njihovo nepoznavanje može biti fatalno. Na šta obratiti pažnju? Kako izabrati najbolju pravnu formu i najbolja pravna rešenja? Kako tretirati rad članova porodice?
 
Kroz ovu obuku vode vas dve trenerice koje su ujedno i preduzetnice i konsultantkinje za MSP. Rad na obuci je fleksibilan, interaktivan, uz mnogo diskusije i vežbi, praćen pregledom svih važnih informacija relevantnih za posao.
 
Copyright © 2013. Arroko. Veb dizajn: Dejan Beljić